MERMELADA DE MORAS



Una receta rescatada de las pendientes, mi primera mermelada. Había escuchado mil veces que cuando pruebas una mermelada casera te pasa como con el pan luego cuesta volver a comprarlas y tienen toda la razón.


Las moras eran frescas cogidas de las zarzas al bote.


La receta es de La Cocina de Nati, la he copiado tal cual, ella también pone como hacerla sin tmx, yo no lo he probado.


Ingredientes:
  • 500 g. de moras
  • 400 g. de azúcar
  • 1 limón sin piel ni pepitas.

Preparación:

1.- Ponemos a macerar las moras con el limón cortado en trozos pequeños y el azúcar toda la noche.

2.- Al día siguiente ponemos todo en el vaso y programa 35 minutos, temperatura 100º, velocidad 2 y medio.

3.- Esterilizamos los tarros en agua hirviendo durante 5 minutos.

4.- Rellenamos con la mermelada, cerramos y colocamos boca abajo para que se cree el vacío.

Y a comer!


33 comentarios:

  1. la mermelada casera es la mejor jaja a mi me encanta,la que mas ,creo que la de pera es fantastica,al final me tendré que comprar la tmx.un beso

    ResponderEliminar
  2. Agnés,
    cierto a mi mi aig de este año me mado ua de peras con nueces que está de vicio.

    Muas i bon cap de setmana!

    ResponderEliminar
  3. Jo aquest any també em vaig estrenar amb la melmelada de mores. Fa molts anys que en faig d'altres fruites però de mores no n'havia fet mai. No la vaig fer amb la TMX i se¡m va fer pesat el haver-la de colar per treure-li elgranet. Veig que tu no la has colada. És nota el granet? és que a casa són molt llepafils i qualsevol cosa els molesta, jejej.

    http://nototsonpostres.blogspot.com/2010/10/melmelada-de-fruites-del-bosc-en-aquest.html

    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  4. Hola Dolça,
    t'enganyaria si et digués que no, però no sé si aquestes eren petits perque si els notaves però no aquella sensació de trobarte'l i a mes eren tous.

    Ara que jo no la vaig colar peruqe no ho sabia la que jo vaig copiar era de fruits vermells congelats i allà no ho possava. Peró tampoc la colaria ara.

    Muas!

    ResponderEliminar
  5. Que chulada de mermelada, Gemma.
    Tienes toda la razón cuando haces una casera ya no hay color con las de compra.
    Esa taza vintage te queda ideal de la muerte:)))
    Un petonet

    ResponderEliminar
  6. És cert, les coses fetes a casa són les més saboroses...segur que la teva estava deliciosa...petonets

    ResponderEliminar
  7. M'estan agafant unes ganes de provar de fer la melmelada.. Segur que feta a casa és molt més bona!! Petonets

    ResponderEliminar
  8. Jo ja m'estic animant a fer´les a casa...
    un petonet

    ResponderEliminar
  9. Adela,
    yo creo que si no fuera por la taza, no estaría tan buena,jejjej.

    Mª Jose,
    ja no em queda, snif, snif...

    Eri,
    doncs ja trigas, la propera la teva.

    Neus,
    És un plis, a mi lo que em dona la conya és lo dels pots.

    Muas!

    ResponderEliminar
  10. Què bona deu ser Gemma! Jo no tinc thx però tinc ganes de provar de fer-ne encara que sigui a "ma".

    Molts petonets!!

    ResponderEliminar
  11. Alba,
    de fet és tot igual segons he llegit. l'unic què en lloc de ficar-ho a la tmx ho possas al foc.

    Muas!

    ResponderEliminar
  12. Nosaltres som dels que a finals d'estiu anem com bojos recollint móres: no hi ha res com una melmelada com aquesta!

    ResponderEliminar
  13. Es una de mis mermelada preferidas .. las tengo en el jardin , pero tambien las recojo cuando voy a hacer senderismo ..es una gozada .. BSSSSS MARIMI

    ResponderEliminar
  14. Este otoño pasado fuimos por la zona de Sant Jeroni a coger moras, las suficientes para hacer un bote nada más.
    Se ve tan buena tu mermelada que dan ganas de ir por una tostada a ver si pasándola por la pantalla pesco algo, pero va a ser que no.
    Besos.

    ResponderEliminar
  15. Visc a la cuina,
    si està mmmmmmmmmmm.

    Marimi,
    Que suerte tenerlas en el jardín.

    Ana,
    sigue intentándolo a lo mejor puedes, jejej. A mi me salieron dos y ya no queda ni rastro.

    Muas!

    ResponderEliminar
  16. Fer melmelada a casa és la meva assignatura pendent, m'hi he de posar, ja!

    ResponderEliminar
  17. Si es que és veritat, un cop fas melmelada a casa no et vénen ganes de comprar-ne mai més!
    Jo tinc moltes ganes de fer-ne de móres però com que no surtim a recollir-ne i al super van taaan cares, al final no en faig...
    Quines ganes m'han entrat de nou en veure la teva...
    Un petonet.

    ResponderEliminar
  18. Què bona, la melmelada de móres!!! Fa anys que no en faig. Jo tenia un truc per a això de les llavoretes: passava els fruits per la batedora i, després, pel xino. Així ja desapareixien la majoria de les llavors

    ResponderEliminar
  19. Me encanta esta mermelada, nunca hago mermeladas, me da miedo que las cierre mal y se estropeen.
    Pero yo esta me la compro siempre.,
    Besos guapa.

    ResponderEliminar
  20. Gloria,
    apa que és molt fàcil.

    Sara,
    a mi directament m'ha enamorat.

    Francesc,
    M'apunto el truc.

    Margot,
    Si no da tiempo, es un vicio.

    Muas!

    ResponderEliminar
  21. La melmelada de móres la fem cada any, a casa ens encanta i ja és tota una tradició anar a collir les móres, je je je...
    Jo hi poso una mica menys de sucre, així l'adaptem més al nostre gust ;)

    ResponderEliminar
  22. Gemma,
    potser tens raó jo la vaig trobar una mica massa dolça.

    Muas i feliç diumenge!

    ResponderEliminar
  23. yo la primera vez que la hice no la pasé por un colador y luego no había quien se comiese la mermelada con tanta pepita, pero a la segunda no cometí el mismo error, jajaja

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.blogspot.com

    ResponderEliminar
  24. Hola Paula, yo la verdad es que no los noté mcuho, no sé tendrían pocos o la tmx se los cargó.

    Muas!

    ResponderEliminar
  25. Una mermelada deliciosa, me llevo esa tostadita para la merienda.

    Encantada de conocerte, tienes un blog muy chulo, te sigo desde ya.

    Te invito a seguir mi blog.

    Hasta pronto!!!

    ResponderEliminar
  26. Mar,
    gracias por tus palabras y ahora mismo me voy a conocerte.

    Muas!

    ResponderEliminar
  27. Coincidim en dues coses: jo també la tinc a pendents i per a mi també és la primera que vaig fer!. No tenen res a veure les melmelades fetes a casa amb les comercials eh?...Una abraçada.

    ResponderEliminar
  28. esta de moras no la he echo nunca, bueno solo he echo 3 mermeladas en mi vida, osea que todavia que pendan un monton para probar.
    buena y deliciosa en esta tostada uhm
    bona setmana
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  29. Merçè,
    nooooo molt més bones.

    Miquel,
    ja has fet més que jo aquesta era la primera.

    Muas!

    ResponderEliminar
  30. IMpresionante nena!!a mí es que me encanta,de las mejores....pero no queda,verdad?

    Un besote Gemma ;))

    ResponderEliminar
  31. La melmelada de mores es deliciosa, llàstima dels granets, encara que em sembla que el Francesc ha donat una bona solució, tindrem que provar-ho. Quan t’acostumes a les melmelades fetes a casa ja no en compres mes.
    Petons

    ResponderEliminar
  32. Silvia,
    va ser que no.

    Sion,
    si la propera vegada ho probaré.

    Muas!

    ResponderEliminar
  33. Hola a tothom, us he trobat perquè buscava receptes per fer la melmelada de móres i veig que esteu molt animats/ades. Com que les móres són més pròpies del setembre, enguany, crec que pel temps que ha fet aquest estiu, a casa ja n'hem collit (Vall del Llémena, al costat de Girona)i forces. També m'estreno en fer la melmelada i en el moment d'escriure la nota estic en la fase de maceració. tot i el que he llegit en aquest i d'altres blocs estic dubtant si demà el passo pel xino o no ja que crec que puc perdre melmelada pel camí. Bé en tot cas ja us explicaré. Petons! Enric.

    ResponderEliminar

Gracias por pasar por aquí.

Si quieres ponerte en contacto conmigo me encontrarás en gemmamomu@hotmail.com

Muas!!