Como no, tenían que aparecer también por aquí los bolets....
El sábado hubo excursión, entre el Montnegre i el Corredor y la verdad es que fué muy agradecida. Lo primero decir que nos acompañaba una persona que es un gran aficionado a los bolets, supongo que algo tiene que ver, así que llenamos la cesta con dos ous de reig, unos seis rovellons, un pinatell, llengua de bou, pentinelles, trompetes de la mort y algunos mas de los que no me acuerdo del nombre pero cuando vaya poniendo las recetas los iré nombrando.
Porque claro a mi lo que mas ilusión me hace es, primero buscar información de como utilizarlos gastronómicamente para sacar mayor partido y luego a cocinar, así que la información micológica?? se dice así? la dejo para otros. No vaya a ser que envenene a alguien.
Y es como llego a este carpaccio, porque el Ou de Reig, en la gran mayoría de sitios donde encontré información lo recomendaban comer en crudo y la verdad es que no se equivocan porque con uno hicimos el carpaccio, el cual me resultó delicioso y con el otro acompañando a los rovellons a la brasa y yo me quedo con el carpaccio, lo encontré un poco insípido así, pero para gustos los colores.
Ingredientes:
- Un Ou de Reig
- Vinagre balsámico
- Aceite de oliva virgen extra
- 10 piñones tostados
- Unas virutas de foie
- Escamas de sal.
Preparación:
1.- Limpiaremos bien el Ou de Reig y haremos láminas, lo mas finas posibles, emplatamos.
2.-Ahora preparamos la vinagreta dos partes de aceite, una de vinagre y los piñones, lo hice en el mortero, los piñones han de quedar machacaditos.
3.-Ponemos las virutas de foie, encima del Ou de reig, bañamos con la vinagreta y unas escamas de sal.
Y a comer!
ostres, m'agradaria tastar aquest carpaccio, ha de ser molt bo!
ResponderEliminarUn petó,
Aquesta excursió us va regalar uns fruits ben bons, tu els has cuinat de manera excel·lent. Enhorabona!
ResponderEliminarL'ou de reig és el rei dels bolets i totlament d'acord que la millor manera de degustar-lo és així, en cru i en carpaccio. Boníssim!
ResponderEliminarSonia,
ResponderEliminarno vull ser dolenta, però si que ho era.
Vermells,
Si, m'he passat dos dies cuinant amb bolets.
Gemma,
Jo no l'havia probat encara, ara estic amb tu.
Muas!
l'ou de reig sol ja és boníssim, amb els encenalls que hi has afegit tu ha de tenir gust de glòria.
ResponderEliminarManel,
ResponderEliminarcom li he dit a la Gemma jo he trigat en decobrir-ho.
Muas!
Dissabte vaig agafar el meu primer ou de reig!, quina ilu!,el vaig fer saltejat uns segons, però si en torno a agafar el faré en cru.Els bolets són tan bons... La teva collita fa goig de debò!Una abraçada,
ResponderEliminarProva'l Merçè no et decebrà.
ResponderEliminarMuas!
El rei dels bolets fet amb carpaccio i els encenalls de foie per rematar, et deixa sense paraules Bonissimmmmm
ResponderEliminarPetons
Que bó Gemma.
ResponderEliminarDeliciós.
Petons.
Sion,
ResponderEliminarjo sóc una gran amant del foie i aquests encenalls li van donar un toque.
Margot,
Gràcies guapa.
Muas!
qUE BUENOS GEMMA,mE GUSTAN!!..DAN GUSTO ESTAS SALIDAS Y MIRA QUE PLATO TE HAN BRINDADO ;))
ResponderEliminarCARIÑOS
Bueno, bueno... ese plato está de lujo... pero además cogiéndolos uno mismo que eso es lo más.
ResponderEliminarQuitando del rovellons, con los demás no me atrevo a cogerlos. El año pasado fuimos a coger, y al final fueron todos a la basura. Ni uno sólo comestible. Pero, al menos, nos divertimos.
Ui, jo soc una negada dels bolets, no en reconec ni un, això que de petita me'n vaig fer un fart d'anar-hi amb els meus pares i el meu germà, però ara m'he tornat una mica poruga amb el bosc, segur que em perdo, i amb els bolets. Ara, a taula no en faig cap fàstic, m'encanten!
ResponderEliminarUna forta abraçada!
Millor carpaccio de tots, sens dubte, i si els has trobat tu millor!!!Ptnts
ResponderEliminarOstres!! Totalment d'acord, per mi la millor manera de cuinar tan l'ou de reig com el cep és en carpaccio cru!
ResponderEliminarQuina sort poder omplir el cistell amb tanta varietat!Espero les pròximes receptes!! :)
El l'ou de reig!!! quina sort de trobar-los.
ResponderEliminarNosaltres tambén vam anar a buscar bolets, peró a Saldes, al Bergueda i per alla, es troba molt camagroc, fredolic i algun rovello.
M'agradaria menjar-me aquest ou de reig que has preparat
una salutació
Quina il.lusió! aixó de trobar bolets ... jo com a caçador de bolets sóc un desastre... però de tant en tant trobar-ne algun gratifica molt ... si algun dia es posa a tiro algun ou de reig, tindre molt en compte la teva proposta...
ResponderEliminarUna abraçada
Silvia,
ResponderEliminarla verdad es que así da gusto.
Oteador,
bueno yo tampoco teno ni idea, pero eso de ir con alguien que si dió su resultado. El año pasado también nos pasó lo de acabar con la cesta de llena a vacía.
Gemma,
el rovelló segur que si. Ara ja està bé que els possin a taula.
Marta,
gràcies.
Alba,
veus lo del cep no ho sabia ja en sé una cosa més.
Neus,
a mi m'agrada molt el camagroc.
Alfons,
que jo de caçadora poc eh. Però si t'arriba no et decebrà.
Muas a tots!!
hoy los he provado por primera vez.los he ido a buscar esta mañana al montseny buenisimos
ResponderEliminarqué rico este carpaccio!!! no dudes que lo probaré ;)
ResponderEliminarSalu2, Paula
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L'ou de reig és senzillament brutal... allà on va, triomfa!
ResponderEliminarhoy me comere mis primeros ous de reig de la temporada .un salu2
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